Полначи за акумулатори

Полначи за акумулаториПолначите за акумулатори се користат единствено за полнење на сите видови на акумулатори од 45-135 Ах.

Полначите наогаат широка примена како во индустријата и занаетчиството, така и во нашиот секојдневен живот, особено во зимскиот период.

Посебно се погодни и практични за во автоелектричарски работилници.

 

 

Модел Примарен напон
AC V
Секундарен напон
DC V
Max. Струја на полнење
A
Номинална моќност
KVA
Димензии
д. ш. в. (cm)
PN 12/5 220 12 6 80 16x18x11
PN 12/10 220 12 10 130 21x21x12
PN 12-24/10 220 12/24 10 190 19x21x13